לריח השפעה על מצב הרוח, וגם ריח כה חלש שאנו לא מודעים לקיומו משפיע עליו. השפעתו אינדיבידואלית אולם מדידה: כ-75% מהרגשות של בני האדם במהלך היום מושפעים מריח, וידוע כי ישנם ריחות בעלי אפקט מרגיע. בנוסף, קיים קשר בין רגשות לבין העדפה של ריח מסוים על פני אחר - קיים קשר מוכח בין החלק במוח האחראי לרגשות לבין בלוטות הריח. המוח לא מפרש כל חוש בנפרד אלא מציע חוויה רב חושית, אשר יוצרת השפעה של חוש אחד על השני. לכן, למשל, חפץ ורוד ייתפס כבעל ריח של ורד יותר מאשר חפץ כחול.
טעם מושפע אף הוא מריח. כל מי שהיה פעם מצונן מכיר את התחושה המתסכלת של חוסר טעם. חוש הטעם מבחין ב-5 טעמים, ותפקידו של חוש הריח להוסיף את הגוון. טעימה של מוצר ללא אפשרות להריח אותו יכולה להשפיע על זיהויו. לדברי טאו, כ-80% מהטעם מושפע מהריח. ככל שהגיל עולה, קשה יותר לחוש בטעם מתוק או מלוח, ולכן קשישים רבים נוטים להמתיק יותר ולהמליח יותר את האוכל. כתוצאה מכך רבים מהם סובלים מיתר לחץ דם ומסוכרת.
על פי נתוני חברת אנליסט, המתמחה במחקרים סנסורים, 75% מהרגשות שלנו מושפעים מריחות ו-83% מהם מושפעים ממסרים חזותיים. עוד נמצא כי הריח יוצר זיכרון אמוציונלי וחזק יותר מאשר מידע חזותי. ככזה, ריח יכול להיות מזוהה עם ניקיון ולהוות את הסיבה להעדפת מוצר מסוים על פני אחר. במקומות שונים בעולם "ריח של ניקיון" מזוהה עם ניחוחות שונים: למשל, בקנדה מעדיפים אורכידיאה ווניל, בארה"ב מעדיפים ריח מנטה רענן, במרוקו מעדיפים לבנדר ובברזיל פסיפלורה. מסקרים שערכה יוניליוור בקרב צרכניות עולה כי הריח הוא בעל חשיבות רבה ביותר עבורן - הוא מסמל ניקיון ותחושת ביתיות.
ואכן, הקמעונאים למדו בשנים האחרונות כי לריח השפעה עצומה על הצרכן והוא יכול לעורר תחושות כמו שמחה, התרגשות, פחד או זיכרונות ילדות. לכן שימוש בריח הנכון עשוי להגביר מאוד המכירות של מוצר, לעתים אפילו פי 3.5. לדוגמה, ריח גורם לנו לחוש שהזמן עובר מהר יותר, כך שבחלל מבושם התחושה היא שההמתנה בתור קצרה יותר, ואיכות השירות נתפסת כגבוהה יותר. הקונים יישארו זמן רב יותר בחנות שמדיפה ריח טוב, ייהנו בה יותר וייטו יותר לחזור אליה.
ברשת פדני תכשיטנים, למשל, בחרו בשיתוף עם חברת ויטסנט ניחוח המכיל תמציות עשבי לימון, תה ירוק, מרווה, עץ ארז וטימין - ניחוח קליל עם טיפה לימוניות, שנועד לשדר יוקרה, קלאסיות, תחכום, רעננות ואמינות ולהשתלב עם הקו העיצובי של החנות. "השילוב בין שני האלמנטים של העיצוב הנכון והריח הייחודי משרה בחנות תחושת רוגע, אשר גורמת ללקוח ליהנות מחוויית קנייה הולמת ולבחון בנחת את התכשיטים ואת העיצובים", מסבירים ברשת.
לדברי רז'ין גנזי, מעצבת ובעלת בית העיצוב RUGINE, "ריח, בעיקר בבתי מלון, משאיר חותם שמזהה את המקום עם הריח". בית העיצוב שלה מספק נרות ומפיצי ריח לבתי עסק המעוניינים בניחוח ייחודי. לפי מחקרים בתחום הריח, חנויות אופנה לבגדי גברים - שהקהל העיקרי שלהן מורכב מנשים הקונות לבני זוגן - יבחרו בניחוח גברי, בעוד שבתי מלון הפונים לאנשי עסקים יפיצו ניחוח נשי. בתי מלון המשמשים לנופש יבחרו בניחוח הדומה לזה של קרם הגנה, אשר מעורר מיד תחושה של בילוי בים ובבריכה.
לדברי טאו, רשת האופנה טאג וומן, הפונה לנערות, משתמשת בניחוח וניל קוקוס פשטני יחסית, בעוד שרשתות המיועדות לנשים מעדיפות ניחוח מקביל המכונה "סאנדר ווד'ס". טאו חושף כי שתי רשתות מוכרות משתמשות בניחוח פריחת תה לבן, המעניק תחושת יוקרה, כדי למתג את הבגדים ברמה גבוהה יותר מרמתם בפועל.